Paul Koeleman

Good Old Gays je kolekcija koju čine 10 crno-belih portreta gej parova, čije su veze trajale godinama, u nekim slučajevima i više od 50 godina. Serija fotografija je nastala kako bi se razbile predrasude o odnosima pripadnika gej populacije. Poseban akcenat je stavljen na izraz ljubavi među portretisanima.

Holandski fotograf, Paul Koeleman želi da prenese njihova iskustva i snagu njihovog odnosa koja je odolevala brojnim agresivnim napadima, ali i koja je vremenom postajala sve jača.
Okruženi svojim ličnim stvarima, u prostoru koji je deo njihove svakodnevice, ali i rezultat njihovog dugogodišnjeg uređivanja, ovi parovi odišu osećajem komfora i sigurnosti. Na taj način, svaka fotografija je poput jednog ulaza u svet ljubavi, poštovanja i istrajnosti.

Odluka fotografa da ove scene liši boja, i koristi crno-beli postupak, doprinosi osećaju nostalgije za minulim vremenima, ali i beleži esenciju odnosa njihove gestikulacije, prostora i pogleda. S druge strane, upravo energija koja zrači iz njihovih likova, dopušta posmatraču da sam zamisli raspored boja i atmosferu u kojoj oni žive. 

 

Scroll to Top